Съвети
Пилетео се пече се 40 минути за всеки 1kg, ( 20 min fir 1 lb.) като добавите още 15 минути за цялостно изпичане.
Ако например пилето е 2 kg, ще бъде необходимо да печете 80 минути на 180 градуса, След което се маха фолиото и се пече още 15 мин. за да хване златиста коричка. Така времето, необходимо за приготвянето на сочното пиле, ще е 1 час и 35 минути
Като видиш, че са му се оголили кокалите, значи се е опекло, и като го боцнеш с вилица, ако се вади месце-значи се е опекло.
1. Има два варианта за подготовката на пилето преди готвене. Първият е да приготвите саламура от сол и вода и да поставите пилето в нея за няколко часа. Солта ще направи пилето значително по-крехко, тъй като ще позволи на водата да се абсорбира от месото. Другият вариант е да го мариновате в масло/зехтин и подправки, което също добавя сочност на пилето. Този вариант се препоръчва при по-малки бройлери (или части от него). Избраните от вас билки ще подправят по уникален начин ястието.
В никакъв случай по време на изпичането на бройлера не го бодете с вилици или нож, тъй като ще позволите на маринатата и попитата влага бързо да се изпари
5. След изваждане на пилето майсторите готвачи препоръчват за около 15 минути да го оставите „на обратно“ – гърдите да опират в платото. По този начин соковете ще отидат към гърдите и ще ги направят екстра сочни и вкусни.
Roast the chicken at 450 degrees for 20 minutes, then reduce the heat to 400 degrees and continue roasting for about 40 minutes (or until the internal temperature reaches about 175 to 180 degrees F. about 1 hour or a little less).
Read more: http://www.food.com/recipe/kittencals-best-blasted-rapid-roast-whole-chicken-221743#ixzz1m6pA5zGH
Cover with foil and let sit for 15 minutes before slicing (do not slice before that time or the juices will flow out!).
Read more: http://www.food.com/recipe/kittencals-best-blasted-rapid-roast-whole-chicken-221743#ixzz1m6pLz2zo