от Ани Цонева
1 пиле
2-3сл масло
1/2 бира - 500мл
3-4 картофа
Приготвяне
Пилето се измива и подсушава. Намазва се с масло и се посолява.
Слага се в намазана с масло тава, полива се с бирата и се покрива с фолио.
Пече се на 220С за 40 мин и се обръща. Пече се още 30мин и се маха фолиото. Допича за още 20мин за да добие коричка.
Съвети
Като видиш, че са му се оголили кокалите, значи се е опекло, и като го боцнеш с вилица, ако се вади месце-значи се е опекло
Ако го печеш комбинирано с картофи-картофите, малко осолени се слагат около пилето поне половин час преди пилето да се е опекло.Тогава, заедно с картофите, слагаш още и 1/2чч вода и олио.