благодарение на Westpac
Съставки
4 порции
500 г - зеленчуци (броколи, карфиол, жълта тиква, моркови, зелен фасул, тиквички и червени чушки.)
1/4 чаша - портокалов сок
2 ч.л. - соев сос
2 ч.л. - мед,
1 ч.л. - млян чесън
1 ч.л. - млян джинджифил
1 ч.л. нишесте
1 ч.л. олио
Начин на приготвяне:
В голяма купа се смесват портокалов сок, соев сос, мед, чесън, джинджифил, нишесте..
Зеленчуците се пържат в голям тиган на висока температураза около 6-8 мин, като внимателно се разбъркват от време на време.
Добавя се портокаловата смес и се оставя да къкри като се бърка от време на време докато сосът се сгъсти.
Вариянт
Може да се поръси и с запечни бадеми на жулиен.