4 белтъка
1чч захар (1/4чч – 50г на 1 жълтък
Белтъците се разбиват в сух стъклен съд. Миксера се пуска на бавни обороти и биенето забършва наРазбива се до момента, когато като дръппеш миксера от сместа, се образуват дълги връхчета, и само крайчета им се навеждат надолу. Втози момент белтъците са увеличили обема си 4 пъти.
Добавя се захата ПОСТЕПЕНО по 1 лъжичка и се бърка до твърд сняг – когато дръпнеш миксера връхчетата са дълги и не се навеждат.
Сместта е готова, когато загребем смес с лъжица и обърнем надолъ, сместта не пада или когато разбъркаме сместта следите от лъжицата остават в сместта, а не се стичат
Пече се на 275F/140С 25-35мин
Пече се на 250-325F. Шприцовани целувки се пекат на 250F за 1час.
Ако забележиш, че целувките се зачервявата – намали температурата с 25F – за да не останат меки в средата и изгорели по поовърхността.
За да се предотврати напукване – фурната не се отваря през първата половина на печенето.
Тавата се покрива с фолио