Sunday, January 26, 2014

Универсален крем Ванилия

от Веселия Готвач 

Необходими продукти

  • Добави в списъка за пазаруване1 л прясно мляко
  • Добави в списъка за пазаруване4 бр. яйца
  • Добави в списъка за пазаруване1 ч.ч. захар
  • Добави в списъка за пазаруване1 ч.ч. брашно
  • Добави в списъка за пазаруване2 пакетчета ванилия

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се по малко от брашното и от 1 и 1/2 ч.ч. от общото количество прясно мляко, докато се получи еднородна смес. Останалото прясно мляко се поставя на котлона да заври и тогава към него с непрекъснато бъркане се прибавя разбитата вече яйчена смес. Вари се до сгъстяване на крема. Когато е готов се снема от котлона и се прибавя ванилията, като се разбърква хубаво. Вече готовия крем може да се използва както за торта, така и за директна консумация.
Аз варя крема в млековар и става много бързо и лесно.